Pampuslaan 0 ong AMSTERDAM Zeeburg

Description

Together4you - Amsterdam, IJburg/Centrumeiland

EXTRA INFORMATIE AVOND MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019 OM 19:30 UUR, deze vind plaats op de Groenhoedenveem 12b te Amsterdam.

Wij zullen u nader informeren over het project en met name de gang van zaken omtrent een Mede Opdrachtgeverschap.

Bouwgroep Together4you

Inmiddels heeft de eerste inschrijving en loting plaats gevonden voor twee nieuwe kavels op centrumeiland en wij zijn op beide kavels door naar de laatste selectie ronde.

Graag willen wij u kennis laten maken met onze bouwgroep Together4you.

Wij willen samen met u een bouwgroep gaan vormen welke deel neemt aan de tweede selectie ronde voor de kavel op IJburg - Centrumeiland.

De bouwgroep zal gevormd worden in een Mede Opdrachtgeverschap waarbij de toekomstige bewoners veel zeggenschap krijgen over zowel de buitenkant als de binnenkant van hun woning.

Aanmelden kan vanaf nu. Zie de website onder inschrijven/contact.

De volgende informatie bijeenkomsten zijn op 27 juni en 3 juli om 19:30 uur. Meld je nu alvast aan.

Wat is een Mede Opdrachtgeverschap:
Een medeopdrachtgever is een persoon die voor eigen bewoning met zeggenschap over de (toekomstige) woning en (delen van) het wooncomplex aan de ontwikkeling deelneemt. Samen met Building4you vormen de toekomstige bewoners de bouwgroep, Indien de kavel aan ons gegund wordt gaan we samen met de toekomstige bewoners de woningen ontwikkelen.

De bouwgroepleden bepalen bij de uitwerking welke keuzes er in het ontwikkelingsproces worden gemaakt. Building4you zorgt er voor dat het proces gestructureerd verloopt en binnen de planning blijft,

Voordelen om deel te nemen aan Together4you:
- Inspraak en zeggenschap tijdens het gehele proces;
- U bepaald hoe uw eigen woning wordt;
- Building4you verzorgt de voorfinanciering en draagt het risico;
- Building4you is de achtervang voor eventueel overgebleven woningen. Dit vergemakkelijkt het afsluiten van een hypotheek;
- Wij begeleiden het project van het begin tot het eind.

Building4you heeft in middels ervaring opgedaan in eerdere projecten. Bij deze projecten hebben alle bouwgroepleden hun woning kunnen kopen voor de indicatieprijs! Ook de planning is bij alle projecten gehaald. Ga gerust eens kijken op de kruising van de Ridderspoorstraat en de Papaverweg in Amsterdam Noord bij ons project Loft4you welke nu in aanbouw is. Hier komen 6 projecten welke gelijktijdig zijn gegund door de gemeente. Wij zijn hier een half jaar eerder gestart met de bouw dan de nummer twee,

Kenmerken van de bouwgroep Together4you:
- Kwaliteit: bij de referenties kunt u zien wat wij verstaan onder kwaliteit en wat u ook bij dit project mag verwachten;
- Afwerking: de afwerking gaan we in overleg met de bouwgroep bepalen. Middels onze referenties kunnen wij u ook het nodige laten zien.

Wat verwachten wij van de bouwgroepleden:
- Een positieve insteek om er samen een mooi traject en mooi project van te maken;
- Inzet voor het project en aanwezig zijn bij de vergaderingen. Dit zijn ook de momenten waarop gestemd wordt en de keuzes voor de uitwerking worden gemaakt;

Stappenplan

Vanaf heden zijn wij gestart met het vormen van twee bouwgroepen.

Bouwgroep 1 heeft ruimte voor 10 tot 14 woningen. Dit hangt af van de inschrijvers en hun wens voor een bepaalde afmeting. Wij verwachten dat gezien de omvang van het project de minimale woning ongeveer 70 m2 zal zijn met een gemiddelde van 100 m2 per woning.

Bouwgroep 2 heeft ruimte voor 28 tot 35 woningen. Dit hangt af van de inschrijvers en hun wens voor een bepaalde afmeting. Wij verwachten dat gezien de omvang van het project de minimale woning ongeveer 60 m2 zal zijn met een gemiddelde van 100 m2 per woning.

Indien u zich aansluit bij onze bouwgroep geldt de volgende planning indien wij het project gegund krijgen:

1. 6 september 2019 uiterlijke indiening stukken bij de gemeente;
2. 16/20 september presentaties bij de gemeente.;
3. 4 oktober 2019 beslissing gemeente over de gunning;;

Prijsindicatie
Het project welke wij gaan ontwikkelen zal zeker hoogwaardig worden met gebruik van onderhoudsarme materialen. De woningen zullen ook energieneutraal worden gebouwd. Net als bij onze eerdere projecten willen wij u graag een reel uitgangspunt geven. Wij gaan uit van prijzen tussen 4.250 euro en 4.650 per m2 gebruiksoppervlakte op basis van canon. De prijs is incl. afbouw, badkamer, excl. keuken, wand- en vloerafwerking. De gemiddelde canon zal 21 per m2. per jaar bedragen op basis van eeuwigdurende canon.


Voorbeeld 1 voor een woning van 100 m2. met een prijs van 4.350 euro per m2.
Koopsom 4.350 x 100 m2. = 435.000 v.o.n.
Canon 21 x 100 m2. = 2.100 per jaar / 175 per maand
(voor zowel de canon als de koopprijs geldt het prijspeil van 01-06-2019).

Voorbeeld 2 voor een woning van 60 m2. met een prijs van 4.600 per m2.
Koopsom 4.600 x 60 m2. = 276.000 v.o.n.
Canon 21 x 60 m2. = 1.260 per jaar / 105 per maand
(voor zowel de canon als de koopprijs geldt het prijspeil van 01-06-2019).


LOCATIE
Centrumeiland IJburg is een nieuwe stadswijk in Amsterdam gelegen aan het IJmeer, een natuurgebied. IJburg bestaat uit zes geschakelde eilanden. De aanleg gebeurt in twee fasen. De ontwikkeling van de eerste fase is bijna afgerond. Met Centrumeiland is de start van de tweede fase ingeluid. Dit vierde eiland van IJburg zal in de toekomst het hart van IJburg vormen.

Het eiland krijgt een stedelijk woonmilieu met een intiemer binnenmilieu. De bouwblokken verspringen ten opzichte van elkaar en variren in grootte. Hierdoor ontstaan pleinen, groene plekken en korte straten. In plaats van projectmatige stadsblokken worden op het Centrumeiland veel zelfbouwwoningen gebouwd. Maarliefst 70%, een ultieme plek voor creatieve pioniers.

Centrumeiland is daarmee de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam. Bewoners dragen zo in grote mate bij aan de uitstraling van de wijk.

Veel groen zal het eiland tevens kenmerken, zoals bijvoorbeeld het bomencarr, deze vormt straks het hart van Centrumeiland. Door het vroegtijdig aanleggen ervan zal het er straks van begin af aan sfeervol zijn. Duurzaamheid en rainproof zijn ook belangrijke thema's.

Characteristics

Asking price from € 361.250 k.k.

Type of property:
Apartment with lift
Construction type:
New development
Year of construction:
2020
Floor space:
85 m²
Volume:
221 m³
Total number of rooms:
3
Garage:
Includes
Energy rating:
Klasse A++
Accepting:
By mutual agreement

Address

Street: Pampuslaan 0ong

Postal code: 1087HP

City/town: AMSTERDAM

Gernant van Alphen