Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Pampuslaan 0 ong AMSTERDAM Zeeburg

Asking price from € 552.500 k.k.

Description

Togerther4you - Amsterdam, IJburg/Centrumeiland

INFO AVOND
Graag nodigen wij u uit voor de informatieavond op woensdag 17 oktober a.s. van 19.00 toto 20.30 uur op het kantoor van de makelaar aan de Maasstraat 128 te Amsterdam. Wij zullen u nader informeren over het project en met name de gang van zaken omtrent een Mede Opdrachtgeverschap. Als u een identiteitsbewijs meeneemt, kunt u zich later ook inschrijven als bouwgroeplid.

Wij verzoeken u zich per email aan te kondigen voor de informatieavond, zodat wij op u komst kunnen rekenen.

INSCHRIJVEN
Dit is het moment om u in te schrijven voor de bouwgroep Together4you. Zelf een eigen woning ontwerpen vanaf de eerste schetsen!

Building4you Developments b.v. heeft een bouwgroep opgericht en treed binnen de bouwgroep op als initiatiefnemer. Hierdoor vormen we een groep gebaseerd op Mede Opdrachtgeverschap.

Wat zijn hier de voordelen van:
- Inspraak en zeggenschap voor alle leden;
- Building4you verzorgt de voorfinanciering;
- Building4you is de achtervang voor eventueel overgebleven woningen en bedrijfsruimtes;
- Wij zorgen ervoor dat het project wordt begeleid van het begin tot het eind;
- Tevens delen we de mee- en tegenvallers op basis van een voor af opgemaakte begroting.

De groep werkt gelijk aan een CPO groep waarbij de groep bij ons meer invloed heeft als de initiatiefnemer.

Voor meer informatie en inschrijven gaat u naar de projectwebsite.

De impressies die u ziet zijn beelden van referentieprojecten.

TOGETHER4YOU
Graag willen wij u kennis laten maken met bouwgroep Together4you. Een bouwgroep, die zich inschrijft voor een collectieve zelfbouwkavel op IJburg - Centrumeiland.

De bouwgroep zal gevormd worden in een Mede Opdrachtgeverschap, waarbij de toekomstige bewoners veel zeggenschap krijgen over zowel de buitenkant als de binnenkant van hun toekomstige woning.

LOCATIE
Centrumeiland IJburg is een nieuwe stadswijk in Amsterdam gelegen aan het IJmeer, een natuurgebied. IJburg bestaat uit zes geschakelde eilanden. De aanleg gebeurt in twee fasen. De ontwikkeling van de eerste fase is bijna afgerond. Met Centrumeiland is de start van de tweede fase ingeluid. Dit vierde eiland van IJburg zal in de toekomst het hart van IJburg vormen.

Het eiland krijgt een stedelijk woonmilieu met een intiemer binnenmilieu. De bouwblokken verspringen ten opzichte van elkaar en variëren in grootte. Hierdoor ontstaan pleinen, groene plekken en korte straten. In plaats van projectmatige stadsblokken worden op het Centrumeiland veel zelfbouwwoningen gebouwd. Maarliefst 70%, een ultieme plek voor creatieve pioniers.

Centrumeiland is daarmee de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam. Bewoners dragen zo in grote mate bij aan de uitstraling van de wijk.

Veel groen zal het eiland tevens kenmerken, zoals bijvoorbeeld het bomencarré, deze vormt straks het hart van Centrumeiland. Door het vroegtijdig aanleggen ervan zal het er straks van begin af aan sfeervol zijn. Duurzaamheid en rainproof zijn ook belangrijke thema's.

MEDE OPDRACHTGEVERSCHAP
Een medeopdrachtgever is een natuurlijk persoon die voor eigen bewoning met zeggenschap over de (toekomstige) woning en (delen van) het wooncomplex aan de ontwikkeling deelneemt. Samen met Building4you vormen de toekomstige bewoners de bouwgroep, indien de kavel aan ons gegund wordt, zullen we samen met de toekomstige bewoners de woningen ontwikkelen.

De bouwgroepleden bepalen bij de uitwerking welke keuzes in het ontwikkelingsproces worden gemaakt. Building4you zorgt ervoor dat het proces gestructureerd verloopt en binnen de planning blijft.

Voordelen om deel te nemen aan Together4you:
- Inspraak en zeggenschap tijdens het gehele proces;
- U bepaalt hoe uw toekomstige woning wordt;
- Building4you verzorgt de voorfinanciering en draagt het risico;
- Building4you is de achtervang voor eventueel overgebleven woningen. Dit vereenvoudigt het afsluiten van een hypotheek;
- Wij begeleiden het project van het begin tot het eind.

Building4you heeft inmiddels ervaring opgedaan in meerdere projecten in en rond Amsterdam. Bij deze projecten hebben alle bouwgroepleden hun woning kunnen kopen voor de indicatieprijs! Ook de planning is bij alle projecten gehaald.

Ga eens kijken op de kruising van de Ridderspoorstraat en de Papaverweg in Amsterdam-Noord bij ons project Loft4you, dat nu in aanbouw is. Hier komen 6 projecten, die gelijktijdig zijn gegund door de gemeente. Wij zijn hier een half jaar eerder gestart met de bouw dan nummer twee.

Kenmerken van de bouwgroep Together4you:
- Kwaliteit: bij de referenties kunt u zien wat wij verstaan onder kwaliteit en wat u ook bij dit project mag verwachten;
- Hoogwaardige afwerking aan de binnenkant van de woning: wij vinden het zonde om de laatste euro uit het project te wringen, waarbij veel afbreuk wordt gedaan aan de afwerking. Denk hierbij aan binnendeurkozijnen van hardhout, stompe deuren, Villeroy en Boch sanitair maar ook aan de lichtschakelaars, die strak worden uitgevoerd. Dit zien wij als basis. Uiteraard kunt u het natuurlijk nog verder aanpassen aan uw eigen wensen.

Wat verwachten wij van de bouwgroepleden:
- Een positieve insteek om er samen een mooi traject en een mooi project van te maken;
- Inzet voor het project en aanwezigheid bij de vergaderingen. Dit zijn ook de momenten waarop gestemd wordt en keuzes voor de uitwerking van het project worden gemaakt;

STAPPENPLAN
Vanaf heden zijn wij gestart met het vormen van een bouwgroep. Het project biedt ruimte voor 30 tot 40 woningen. Dit hangt af van de inschrijvers en hun wens voor de afmeting van hun toekomstige woning. Wij verwachten dat, gezien de omvang van het project, de minimale woning ongeveer 60 m2 zal zijn, met een gemiddelde van circa 100 m2 per woning.

Indien u zich aansluit bij onze bouwgroep geldt de volgende planning, indien wij het project gegund krijgen:
1. 8 november 2018 uiterlijke indiening stukken bij de gemeente;
2. 9 januari 2019 presentatie bij de gemeente;
3. 17 januari 2019 gunning van het project;
4. Circa 1,5 jaar uitwerken project en vergunning aanvragen;
5. Start bouw medio 2020 en oplevering eind 2022.

PRIJSINDICATIE
Het project, dat wij gaan ontwikkelen, zal zeer hoogwaardig worden met gebruik van onderhoudsarme materialen. De woningen zullen energieneutraal worden gebouwd. Net als bij onze eerdere projecten willen wij u graag een realistisch uitgangspunt bieden.

Wij gaan uit van prijzen tussen € 4.250 en € 4.600 per m2 gebruiksoppervlakte op basis van jaarlijkse canonbetaling. De prijs is inclusief afbouw, badkamer, WKO (Wartme- en Koude Opslag) en nutsaansluitingen. De prijs is exclusief keuken, wand- en vloerafwerking.

Bij andere zelfbouwprojecten worden vaak de kosten voor nutsvoorzieningen niet opgenomen en worden de prijzen gebaseerd op bruto vloeroppervlaktes. Bij Together4you is dit gelukkig niet het geval.

De gemiddelde canon zal € 21 per m2 per jaar bedragen. De woningen worden uitgegeven op basis van eeuwigdurende canon.

Voorbeeld voor een woning van 130 m2 met een prijs van € 4.250 per m2:
Koopsom € 4.250 x 130 m2 = € 552.500 vrij op naam
Canon € 21 x 130 m2 = € 2.730 per jaar
Eeuwigdurend afkoop van de canon kan voor circa € 878 per m2.

Voor zowel de canon als de koopprijs geldt het prijspeil van 1-1-2019.
Hier kan een indexering op plaats vinden, om zo de mogelijk stijgende bouwkosten bij te houden.

Referentieprojecten
1. IJ4YOu in de Houthaven – project opgeleverd in 2015. Het project werd geselecteerd voor de Nieuwbouwprijs 2016.
2. Woonhoeve Diemen gebouwd in 2017 in nieuwbouwwijk De Sniep. Het project onderscheidt zich door de grote buitenruimtes en de fraaie architectuur. Wat het project echt bijzonder maakt zijn de gemeenschappelijke ruimten; een tuinkamer, terras en (moes)tuin. De uitwerking hiervan wordt volledig gedaan in samenwerking met de kopers.
3. Loft4you in aanbouw - Mede Opdrachtgeverschap in Buiksloterham. Loft4you is een project in uitwerking. Dit project is net als Lab4you een Mede Opdrachtgeverschap waarbij Building4you Developments b.v. de initiatiefnemer is. Momenteel in aanbouw.
4. Lab4you in ontwikkeling - Mede Opdrachtgeverschap op SLoterdijk. Lab4you is een project in uitwerking. Dit project is ook een Mede Opdrachtgeverschap waarbij Building4you Developments b.v. de initiatiefnemer is. Momenteel is de vergunning in aanvraag. Te verwachten start bouw Q1 2019. Te verwachten oplevering Q2 2020.

Om deel te nemen aan de bouwgroep nodigen wij u graag uit voor de eerste informatieavond op woensdag 17 oktober aanstaande van 19.00 tot 20.30 uur. Denkt u eraan een geldig identiteitsbewijs (tot na 1/1/2019) mee te nemen, alstublieft?

Locatie informatieavond - kantoor makelaar:
Maasstraat 128 te Amsterdam.

Wij verzoeken u zich per email aan te kondigen voor de informatieavond, zodat wij op u komst kunnen rekenen.

Graag tot dan!

Characteristics

Type of property:
Apartment with lift
Construction type:
New development
Year of construction:
2020
Floor space:
130 m²
Volume:
338 m³
Total number of rooms:
4
Garage:
Includes
Energy rating:
Klasse A++
Accepting:
By mutual agreement

Address

Street: Pampuslaan 0ong

Postal code: 1087HP

City/town: AMSTERDAM